Vina

Vina, ki vam jih ponujamo, pridelamo iz grozdja, ki dozoreva v vinogradih osrednjih Slovenskih goric.
V teh vinogradih gospodarimo tri generacije, ki z veliko truda in ljubezni skrbimo za občutljivo trto in grozdje, iz katerega donegujemo žlahtno kapljico.
Ponašamo se z več kot 100-letno tradicijo pridelave izjemno kakovostnih vin. Zasajenih imamo 5 ha vinogradov, iz katerih letno pridelamo približno 30.000 litrov vina, ki ga v celoti ustekleničimo.
Na naši kmetiji pridelujemo vina po načinu integrirane pridelave grozdja in vina. Vso grozdje tako potrgamo izključno ročno in ga stisnemo v moderni pnevmatski preši. Bela vina zorijo najmanj eno leto v nerjavečih inox posodah, za rdeča vina pa uporabljamo lesene sode, v katerih vina zorijo najmanj dve leti. Vsa sodobna tehnologija za obdelavo in predelavo nam omogoča pridelavo vrhunskih vin, tako suhih kot tudi slajših, penin in predikatov.
Pohvalimo se lahko s pestro sortno paleto vin, med katerimi je 9 belih sort (renski rizling, sauvignon, traminec, chardonnay, sivi pinot, rizvanec, rumeni muškat, muškat otonel in hišna posebnost modri pinot v belem), rose in 2 rdeči sorti (zweigelt in modri pinot).
Poleg teh ponujamo še penino modri pinot, ledeno vino, Prešernovo vino in suhi jagodni izbor.

Da ves naš trud in prizadevanja niso zaman, dokazujejo številne dobljene zlate medalje z vinskih sejmov na Dunaju, v Londonu, Gornji Radgoni, Ljubljani, Splitu in Zagrebu. Pohvalimo se lahko tudi s štirimi naslovi šampiona vinskega letnika v Mariboru in dvema nazivoma prvaka sorte v Gornji Radgoni. Vino sauvignon suhi jagodni izbor, letnik 2007, je prejel naziv šampiona za najbolje ocenjeno predikatno vino na ocenjevanju Vino Maribor 2009 in srebrno medaljo na ocenjevanju Decanter 2010 v Londonu, vino modri pinot, letnik 2003, pa naziv prvaka vinsko turistične ceste na mednarodnem ocenjevanju vin v Gornji Radgoni 2005. Vino renski rizling suhi jagodni izbor 2007 pa je osvojil zlato medaljo na ocenjevanju AWC Vienna 2010 na Dunaju.

Ko se odločite za nakup našiv vin, vam jih lahko dobavimo v kartonih za dvanajst ali šest buteljk ali po želji v darilni embalaži za eno, dve ali tri buteljke, lahko tudi v kombinaciji z marmeladami ali suhomesnatimi proizvodi.
Tako vina kot tudi ostale domače dobrote so na voljo v omejenih količinah.                         

utrinki