Vina

Vina, ki vam jih ponujamo, pridelamo iz grozdja, ki dozoreva v vinogradih osrednjih Slovenskih goric.
Vina, ki vam jih ponujamo, pridelamo iz grozdja, ki dozoreva v vinogradih osrednjih Slovenskih goric, na najboljših legah Ročice in Hlapja.
V teh vinogradih gospodarimo tri generacije, ki z veliko truda in ljubezni skrbimo za občutljivo trto in grozdje, iz katerega donegujemo žlahtno kapljico.
Ponašamo se z več kot 100-letno tradicijo pridelave izjemno kakovostnih vin. Zasajenih imamo 5 ha vinogradov, iz katerih letno pridelamo približno 30.000 litrov vina, ki ga v celoti ustekleničimo.
Na naši kmetiji pridelujemo grozdje in vino na naravi prijazen način . Vso grozdje tako potrgamo izključno ročno in ga stisnemo v moderni pnevmatski preši. Bela vina zorijo najmanj eno leto v nerjavečih inox posodah, za rdeča vina pa uporabljamo lesene sode, v katerih vina zorijo najmanj dve leti. Vsa sodobna tehnologija za obdelavo in predelavo nam omogoča pridelavo vrhunskih vin, tako suhih kot tudi slajših, penin in predikatov.
Pohvalimo se lahko s pestro sortno paleto vin, med katerimi je 9 belih sort (renski rizling, sauvignon, traminec, chardonnay, sivi pinot, rizvanec, rumeni muškat, muškat otonel in hišna posebnost modri pinot v belem in zweigelt v belem, rose in 2 rdeči sorti (zweigelt in modri pinot).
Poleg teh lahko izbirate med petimi različnimi peninami (klasična šampanjska metoda), na voljo pa so tudi pozne trgatve, izbori, suhi jagodni izbori ter ledena vina.   
 
Da ves naš trud in prizadevanja niso zaman, dokazujejo številne dobljene zlate medalje z vinskih sejmov na Dunaju (AWC Vienna), v Londonu (Decanter), Gornji Radgoni, Ljubljani, Splitu in Zagrebu. 
Ko se odločite za nakup naših vin, vam jih lahko dobavimo v kartonih za šest ali dvanajst buteljk ali po želji v darilni embalaži za eno, dve ali tri buteljke, lahko pa tudi v kombinaciji z marmeladami ali suhomesnatimi izdelki, z veseljem pa vam pripravimo darilne pakete po vaših željah. 
Tako vina kot tudi ostale domače dobrote so na voljo v omejenih količinah.      
                 

Gallery